Hallo und Willkommen auf meinem Blog!
Ich bin Künstlerin, lebe in Wien und arbeite von zu Hause aus. Ich koche eigentlich so gut wie jeden Tag – als Single habe ich das auch nur für mich alleine gemacht, seit 2009 freut es mich auch meinem Mann feines Essen zu kochen.
Angefangen mit dem Kochen habe ich schon als Kind, als ich meiner Mutter zu Hause mit Begeisterung (auf meiner Seite) beim Essen Zubereiten helfen durfte. Als Teenager war es mir dann erlaubt im Buffet meiner Eltern weitere Experimente durchzuführen*.
Durch meine Arbeit als Künstlerin bin ich lange Zeit sehr viel gereist und habe so auch aus allen möglichen Ländern Rezepte (oder gleich auch Gewürze und Zutaten) mitgebracht. Meine Leidenschaft ist es, Neues zu entdecken und sofort mal auszuprobieren, dabei eventuell etwas abzuändern bzw. generell zu experimentieren.
Also warum jetzt dieser Blog ?
Weil ich glaube, dass mein spezieller Zugang zu vegetarischen Gerichten – als Vegetarierin aus Österreich (einem Land, das nicht typischerweise für seine vegetarische Küche bekannt ist) – vielleicht für mehrere Leute interessant sein könnte.
Und weil ich dann endlich aufhören kann, meine Freundinnen und Freunde und Familienmitglieder mit endlos langen Nachrichten über tolle neue Rezepte zu nerven… 😉
Alles Liebe
LIA
*nur ein einziges Mal haben die Leute danach dringend einen Schnaps gebraucht, ehrlich!
*
Hello and welcome to my blog!
I am an artist and I work from my home office in Vienna. I prepare lunch as my main meal almost every day – i did this even when i was single, since 2009 my husband also gets to enjoy the fruits of my labour.
I started enthusiastically helping my mother in the kitchen when I was a child (admittedly the enthusiasm was mostly on my side). As a teenager my parents allowed me to conduct further experiments in the small café that they ran.*
Through my work as a professional artist I have traveled to numerous places and every time I arrive somewhere new I seek out local recipes, ingredients or spices to take home with me. I like to try out original recipes as soon as I get home, but I often experiment and discover my own variations depending on my taste and the availability of ingredients.
I started this blog, because I feel like, as a vegetarian in Austria (a country not typically known for its vegetarian cousine), I might have unique perspectives on vegetarian cooking that could be interesting to people beyond my friends and family. (Also it would stop me annoying them too often with elaborate cooking explanations 😉 )
All the best
LIA
* on only one occasion did the customers urgently require a digestif thereafter, honestly!
Some sad news for my English-speaking followers († April 2019)
I have some sad news for you, my English speaking followers. After more than two years of writing bilingual recipes in both German and English, I have decided to stop writing the English translations. The main reason for this is that, basically, my English is not very good, and to make them publishable I relied on a lot of work by my husband. In addition even my bad pre-edited English always took me a very long time to write, and this ended up being a bit of a drag on my will to write new posts.
I will leave all the English recipes and content in place on my blog, so if you want to look up something from the past, you will still be able to find it. But, I’m sad to say, I will no longer be writing English translations for new recipes.
I hope you have enjoyed reading my blog so far in any case, and I hope also that I have, in some small way, inspired you to try out some new recipes ! Keep cooking ! 🙂